arxiu obert

30 agost 1961

Cartas de Babs

Filed under: Cartas — Armand @ 15:53
Carta de Babs, 27-08-1961: Una spanish night in Lloret no és possible sense tu (…).

Carta de Babs, 30-08-1961: Si és possible de casar-me amb tu jo ho faré, però això són només somnis. M’agrada treballar amb maniquís perquè la majoria d’ells no són autèntics homes. M’explicaré: els autèntics homes, ho he de dir ara, estan interessats, algunes vegades, a anar a ballar amb mi etc, etc. I el treball de vegades és molt difícil per mi, però amb els que no són realment homes, perquè ells són simpàtics i atents i no volen res més de mi. Per mi treballar és molt millor, espero que ho entendràs i no et posis gelos.

Carta de Babs des de Wainen, el 15 de set 61: Si jo em casés amb tu hauria de viure amb tu en un país estranger ple de gent estrangera.

Carta de Babs, 28-09-61: Jo tinc molts homes aquí a Colònia molt rics que es volen casar amb mi però tots són horribles. Ells pensen que poden comprar tot el món, però jo no vull ser comprada. Jo només em vull casar amb l’home que estimi i que m’estimi.

Carta de babs 12-10-61: My dear Armando: jo no sé si he d’escriure dear perquè penso que tu no ets my dear. Per favor diga’m què succeeix que no m’escrius. Vull saber exactament la veritat. Estimat jo dic liebebold i no dic aufidersen. Liebebold vol dir que ja no ens veirem més, aufidersen vol dir que no ens veurem per un curt periode de temps pero que ens tornarem a veure. Tu has de trobar quin és el millor.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Carta de Babs, 16-10-1961: Estic molt trista perque no se res de tu. Potser m’has oblidat o vols fer-ho. Sigues amable i diaga’m la raó. Tu vols sentir la veritat respecte a mi? T’estimo i no puc estimar un altre home més pero tot es tan dificil i trisst i i i i i i…

Carta de Babs, 4-11-1961: Armando, ara ja sé una cosa que no sabia abans: estic segura que no em casaré amb tu perquè sóc incapaç de deixar els meus pares, els meus amics i Alemanya, pero has de saber que t’estimo. Imagina’m a mi en un país estrany, lluny de la meva gent, de la gent que conec i estimo. Les dones espanyoles no poden fer les mateixes coses que les alemanyes, no tenen els mateixos drets. Armando tot és difícil per mi. Diga’m què en penses de tot això.

Carta de Babs, 17-11-1961: Estimat Armand: en llegir la teva última carta vaig quedar molt trista. Jo recordo molt bé les paraules que et vaig escriure. Però no sabia que fossis tan cruel. Tot el que hi ha escrit és la veritat. Jo em puc imaginar a nosaltres casats molt bé però hi ha moltes inseguretats per part meva principalment de viure i estar sempre a Espanya. Jo sé que no podria estar sempre allà. Si tu visquesis aqui jo em casaria amb tu de seguida. Per què m’has retornat el meu petit present que jo t’havia fet? No vull que sigui de cap altre home perquè jo no estimaré a ningú més que a tu i això ho has de saber molt bé. Li pots preguntar a la Vera o a qui vulguis i tots et diran el mateix. Jo estic pensant com et puc explicar tot això. Jo sé com es la meva vida a Colònia. Jo no sé exactament com seria la meva vida a Espanya. Algunes vegades jo voldria venir a Espanya a traballar però sé que no conec la llengua i no sé en què podria treballar. Podria treballar en un slop com a maniquí, pero a on?

Christmas de Babs, 22-12- 61: Sovint penso en els nostres meravellosos dies de l’estiu. Barbara.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.
Older Posts »

Powered by WordPress